Podnikatelům, jejichž oborem je úklid a čištění, může již brzy výrazně pomoci PES

OBOROVÉ TLAČÍTKO

Hospodářská komora uzavřela klíčovou dohodu o spolupráci na projektu PES s Českou asociací úklidu a čištění (CAC).


CAC již brzy usnadní (nejen) svým členům podnikání. Nově dostanou přehled právních povinností a dalších administrativních požadavků ušitý přímo „na míru“ jejich oboru podnikání. To vše na jedno místě, jednoduše a online v rámci nové funkcionality tzv. Oborového nastavení v Právním elektronickém systému.

Samozřejmě, podnikání je nutné regulovat. Nicméně míra regulace v oblasti úklidu a čistění je mnohdy až enormní. Našim členům hrozí někdy až drakonické pokuty za malichernosti, často se potýkají s excesivní byrokracií. Byrokracii z nepřehledného a zapleveleného právního řádu, ve kterém se většinou nemají šanci bez vynaložení značných prostředků - časových nebo finančních - vyznat. A kdy mají poté naši členové vykonávat svoji práci?“ ptá se předsedkyně představenstva asociace a viceprezidentka Hospodářské komory Irena Bartoňová Pálková.

Hospodářská komora věří, že tato nová funkcionalita výrazně ušetří podnikatelům prostředky – časové i finanční – vynakládané na neproduktivní plnění byrokratických povinností. Umožní jim, věnovat více času jejich vlastní činnosti. Spuštění funkcionality je plánováno na první polovinu roku 2020.

Česká asociace úklidu a čistění dlouhodobě podporuje a oceňuje iniciativu projektu Právního elektronického systému. Jsem ráda, že mohu našim členům nabídnout komfort v podobě tzv. Oborového nastavení. Velmi si této příležitosti vážím.dodává závěrem viceprezidentka.



Zdroj: www.komora.cz